Mogelijkheden

Workshops/Training

‘Body follows Mind’ ofwel ‘Het lichaam volgt de geest’ is een oud en wijs gezegde. Of volgt de geest het lichaam? Het is wellicht beide waar. Om het verband te proeven en te ervaren geven wij masterclasses, gebruikmakend van principes uit de martial arts (Aikido, Judo) met een belangrijke praktische focus. Want juist aan de verschillende martial arts ligt een aantal principes ten grondslag die in de kern gericht zijn op toepassing in ons dagelijkse leven. Soms houden we vast aan patronen die we hebben ontwikkeld, door onze opvoeding, opleiding, onze normen en waarden. Deze patronen helpen ons vaak, maar we kunnen er soms ook flink last van hebben. Het doorbreken maar soms ook het vervolmaken van deze patronen is iets dat je kunt leren van de martial arts. Door de principes hieruit te gebruiken en deze door te vertalen naar ons dagelijks leven kunnen we een pad inslaan dat niet gebaseerd is op dagelijkse (innerlijke) strijd maar op basis van rust, vertrouwen, respect, innerlijke kracht en wederzijdse afhankelijkheid.

Tijdens de masterclasses zullen verschillende technieken en principes aan bod komen. Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar in hoog tempo af. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: rust, focus, kracht, weerstand, etc. De Masterclasses en workshops kunnen desgewenst met andere vaardigheden, zoals bijv. NLP worden gecombineerd.

 

Coaching

Heb je zaken waar je van af wilt zoals bijv. een angst, slechte gevoelens over een situatie of iemand of wil je leren hoe jij gewoon een goed gevoel kunt hebben, gewoon omdat het kan? Wil je een niet zo fijne periode in je leven een beter gevoel geven. Heb je last van een trauma waar je maar niet van af komt? In een (gratis) verkennend gesprek kunnen we kijken of coaching je hierbij kan helpen. Bij Body follows Mind denken we dat lange coachingstrajecten niet altijd het juiste resultaat geven en gaan we er vanuit dat drie a vier sessies genoeg is om je weer een blijvend goed gevoel te geven. Je zult ervaren dat je hierna zelf in staat bent om je te blijven voelen zoals jij dat wilt. Privacy is gewaarborgd, het is meestal niet eens nodig om zaken uitvoerig uit te leggen.